Materialen (NL)

Inleiding

Op deze pagina kan u alle materialen en kleuren terugvinden die door ons worden gebruikt. Op de verschillende artikellen op deze website zullen vaak deze kleuren en materialen te kiezen zijn. WIj kiezen steeds het meest geschikte materiaal uit voor een specifieke toepassing. U moet dus enkel nog kijken naar welke kleur u juist wenst. Indien u een bepaald artikel toch in een kleur of materiaal wilt die verder op deze pagina staat weergegeven, kan u ons altijd contacteren. Indien u een artikel in een bepaalde kleur of materiaal wil dat nog niet opgenomen is in ons assortiment kan u ons ook altijd contacteren, zo kunnen we kijken wat we voor u kunnen doen.

Standaard materiaal

Het meest gebruikte materiaal voor 3D printen is het milieuvriendelijke PLA. PLA is een zeer hard materiaal en heeft een glanzend uiterlijk. Het is geschikt voor objecten met scherpe hoeken en kleine details. Dit materiaal is in voorraad in een hele reeks kleuren:

 

Zwart

Blauw

Wit

Rood

Limoen Groen

Sky blauw

Colorfabb XT copolymeer (nieuw)

Colorfabb XT is een nieuwe materiaalsoort met verbeterde materiaaleigenschappen. Het beter bestand tegen impact, heeft een hogere smelttemperatuur en is sterker dan het normale PLA. Daarom is dit materiaal beter geschikt voor mechanische onderdelen, of onderdelen die tegen een stootje moeten kunnen. Ook dit materiaal is in voorraad in een hele reeks kleuren:

 

Zwart

Wit

Rood

Paars

Roos

Oranje

 

Licht groen

Donker groen

Licht Blauw

Geel

Transparant/kleurloos*

 

 

 

 

*Transparant/kleurloos XT

Dit materiaal heeft geen toegevoegde kleurstoffen en maakt het daarom beter geschikt voor objecten die licht moeten doorlaten (bijvoorbeeld licht van een LED). Echter is dit materiaal na het printen niet meer zo transparant als het filament op de onderstaande foto. Dit komt omdat er geprint wordt in zeer kleine lagen en lijntjes die terugkomen in het object. Een dunwandig object zal transparanter zijn dan een dikwandig object, deze laatste zal meer een kristal-uiterlijk krijgen. 

Colorfabb Specials

Woodfill (hout)

Dit materiaal bestaat uit 70% PLA en 30% houtvezels. Hierdoor voelt het materiaal aan als echt hout en ruikt er zelfs naar! Het materiaal laat zich ook gemakkelijk schuren en overschilderen.

Glowfill (glow in the dark)

In het (zon)licht laad het materiaal op en in het donker zal het materiaal gaan gloeien. Dit kan een zeer mooi effect geven voor bepaalde toepassingen. Kijk hier maar eens naar!

Bronzefill (Brons)

Dit materiaal bevat echte bronspartikels waardoor het geprinte object bijna 3 keer zwaarder is dan normale PLA. Ook laat het materiaal zich pollijsten met wat fijn handwerk en kan je het aan het glanzen brengen.

 KGL Racing motor- & scootparts
Content

Print your design

You can also contact us for printing your own design. It is also possible to contact us for designing your idea when you are not able to draw it yourself in 3D software.

For al your questions you can contact us via the contactpage 

If you do already have a design, please send it (in .STL format) to [email protected]. We will evaluate your design and send you a price to print it in a color of your choice.

.
alt="your alt text here" />